7 Mayıs 2024 Salı

Buldan: Kayyumların gidişini Diyarbakır'da izleyeceğim

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan oyunu kullanarak, "Umuyorum bu seçim barışa, özgürlüğe katkı sunacak. Şimdi Diyarbakır'a giderek kayyumların gidişini oradan izleyeceğim" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Bakırköy Murat Kölük İlköğretim Okulu'nda oy kullandı.
 
Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Buldan, "Türkiye halklarına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umuyorum barışa özgürlüklere ve eşitliğe katkı sunacaktır bugün kullandığımız oylar. Çok yoğun bir seçim temposundan çıktık, çok yoğun bir çalışma sürecini bitirdik. Her şeyi yaptık aslında. Türkiye'nin geleceği ve yarınları için çok şey söyledik. Ama hiçbir TV kanalının bizim çalışmalarımızı vermemesi, çıkarılan engeller, seçmenlerimizle buluşmamız yansımamış olabilir. Ancak çok çalıştığımızı özellikle ifade etmek isterim. Her gün miting meydanlarında HDP'ye atılan iftiraları, bize karşı söylenen yalanları ve bize karşı yaratılan farklı bir algıyı yıkmak açısından halkımıza çok şey söyledik. Biz bugün görevimizi yaptık ben inanıyorum ki halkımız da sandık başında görevini yapacak. Şimdi oyumu kullandım direkt Diyarbakır'a geçeceğim. Çünkü kayyımların gidişini Diyarbakır'dan izlemek bana büyük bir zevk verecek" dedi.