25 Nisan 2024 Perşembe

BTS'nin sürgünlere karşı yürüyüşü ikinci gününde sürüyor

TCDD'nin "rotasyon" adı altında çok sayıda üyesini sürgün ettiği BTS, 4 kentten Ankara'ya başlattığı yürüyüşler ikinci gününde devam ediyor.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyelerinin, TCDD'de yaşanan sürgünleri karşı İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır'dan başlattıkları Ankara yürüyüşü devam ediyor.

KÜTAHYA
İzmir Alsancak Gar önünde basın açıklaması yaptıktan sonra yola çıkan BTS İzmir Şubesi üyeleri, Manisa ve Balıkesir'in ardından Kütahya'ya vardı. Gar önünde yapılan basın açıklamasında "Sürgünlere hayır" pankartının açılırken, "Evde hayat TCDD'de sürgün var" ve "Direne direne kazanacağız" dövizleri taşındı. 

BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, sürgün kararının geri alınması, kamuoyu oluşturmak ve toplumu bilgilendirmek üzere aldıkları yürüyüş kararı nedeniyle yollarda olduklarını söyledi. Akyol, "İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır'dan yola çıkarak yarın Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü'nde olacağız. Korkmuyoruz, susmayacağız" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kütahya BTS üyeleri Eskişehir'e doğru yola çıktı.

SİVAS
BTS'nin Diyarbakır kolunun başlattığı yürüyüş de devam ediyor. BTS üyeleri, Sivas Garı önünde açıklama yaptı. BTS Sivas Şube Başkanı Hasan Yılmaz, TCDD Genel Müdürlüğünün yasa ve yönetmenlikleri yerle bir ettiğini söyleyerek, "53 çalışanında bazılarını kendi istedikleri yerlere nakillerini yaparken, bazılarını da çeşitli hülle yollarını kullanarak görevlerinde yükseltti. Ve bütün bu hukuksuzluklara da şimdiye kadar TCDD mevzuatında hiç olmayan rotasyon uygulaması dedi" şeklinde konuştu.

Sürgün edilen üyelerinin hakkında tek bir soruşturma dahi açılmadığını belirten Yılmaz, TCDD'nin kurumsal tarihinde şu ana kadar görülmemiş şekilde siyasi kadrolaşma, liyakatsiz atama olduğunu kaydetti. TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşmek için defalarca randevu talebinde bulunduklarını ancak bu talebe cevap verilmediğini aktaran Yılmaz, diyalog yolunun kapatıldığını belirtti.

KAYSERİ
Sendika üyeleri daha sonra Kayseri'ye geçti. Kayseri Garı'nda üyeleriyle bir araya gelen sendika yöneticileri, burada da kısa bir açıklama yaptı. BTS Kayseri yöneticisi Hasan Akdemir, sürgün edilenlerin 20 yıldan beridir başarıyla hizmet eden üyeleri olduğunu söyledi. Akdemir, sürgün kararının geri alınması çağrısını yaptı.