29 Mart 2024 Cuma

BTS: Tüm baskı ve hukuk dışı uygulamalara boyun eğmeyeceğiz

BTS Adana Şubesi, yöneticileri Turan Erdoğan'ın sürgün edilmesine tepki gösterdi ve tüm baskı, hukuk dışı uygulamalara boyun eğmeyerek, mücadele edeceklerini kaydetti. 

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şubesi, yöneticileri Turan Erdoğan'ın Osmaniye'ye sürgün edilmesine tepki gösterdi. Adana Garı önünde yapılan açıklamaya Eğitim Sen üyeleri ve çok sayıda kişi de destek verdi.

Hukuk ve adalete sığmayan sürgün uygulamalarına maruz kaldıklarını ifade eden BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, yöneticileri Erdoğan'ın TCDD Trafik Daire Başkanı Abdullah Özcanlı ile bir teftiş sırasında yaşanan tartışmadan sonra sürgün edildiğine işaret etti. Özkan, “4688 Sayılı Sendika Kanunu'na göre sendika işyeri temsilcileri ve yöneticileri isteği dışında çalıştığı yerden başka yerde çalıştırılmaz. Örgütlenme çalışmalarının engellememesini esas alan bu yasaya uymayan TCDD yöneticileri derhal bu yanlıştan vazgeçmelidir. Şube yöneticimizin görevlendirilmesi iptal edilerek işyerine iadesi ivedi şekilde sağlanmalıdır. Buradan bir kere daha bu hukuk dışı ve keyfi uygulamalardan korkmadığımızı, bu baskılara karşı susmayacağımızı ve kendilerine itaat etmeyeceğimizi söylemek istiyoruz" dedi.

Ardından konuşan Turan Erdoğan, tüm baskı ve hukuk dışı uygulamalara boyun eğmeyerek, mücadele edeceklerini dile getirdi.