26 Nisan 2024 Cuma

Bozgeyik emekçileri Bakırköy Özgürlük Meydanı'na çağırdı

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Krizin faturasını emekçiler değil, krizi yaratanlar ödesin" şiarıyla düzenlenen bölge mitinglerinin topluma nefes aldıracağını ifade etti.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), ekonomik krize karşı "Krizin faturasını emekçiler değil, krizi yaratanlar ödesin" şiarıyla bölge mitingleri düzenliyor.
 
Daha önce Samsun, İzmir, Diyarbakır ve Adana'da miting düzenleyen KESK, yarın da İstanbul'da alana çıkacak. Bölge miitngleri için birçok ilde çalışmalar yapan KESK, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli ve İstanbul'da çok sayıda işyerine ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirdi.
 
KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik yapılan bölge mitinglerini ve İstanbul'da yarın yapılacak miting hazırlaklarını  ETHA'ya değerlendirdi.
 
Bozgeyik, "Yarın İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda emek meslek ve demokratik kitle örgütleriyle birlikte yaklaşık 70 kurumun ortak irade beyanıyla alana çıkacağız. Krize, işsizliğe, yoksulluğa, güvencesiz çalışma ve aynı zamanda Türkiye'deki anti demokratik uygulamalara karşı demokratik yönelimleri ortadan kaldırmasını protesto eden ortak bir miting düzenleyeceğiz" diye konuştu.
 
Krize karşı 50 ilde yaptıkları çalışmayı İstanbul'da yapacakları mitingle sonuçlandıracaklarını ifade eden Bozgeyik, "Bu süre içerisinde tüm illerde kendi üyelerimiz ve üyemiz olmayan kamu emekçileriyle bir araya geldik. Yerelde emek-meslek ötgütleri, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve muhalif kesimlerle ortak bir çalışma yürüterek çağrılarımızı gerçekleştirdik" dedi.
 
Bozgeyik, Türkiye'nin 3,5 yıllık OHAL sürecinde toplumsal muhalefet, sendikal örgütlenme, toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkı açısından da çok ciddi saldırılarla karşı karşıya kalındığının altını çizdi.
 
Bozgeyik, "En ufak bir temel hak arama çabası sürekli bir orantısız güçle ve gözaltı süreçleri ile karşılandı. Bu açıdan da toplum, çalışanlar bir nefes alamama durumu ile karşı karşıya. Demokratik hakların askıya alındığı bir süreç olarak yapmış olduğumuz bu mitingler, hem kamu emekçileri açısından hem de toplumsal muhaliflet açısından bir nefes alma ve sokağı aktif bir biçimde yeniden kullanma, bir araca dönüştürme olanağı sağladı" diyerek çalışmalarının politik değeri üzerinde durdu.
 
İstanbul hazırlıklarının ise Kasım ayı itibari ile başladığını söyleyen Bozgeyik, "Her ne kadar tarih sonradan belli olsa da biz iki aydır buradaki 70 kurumla birlikte İstanbul'un değişik mahallelerinde, ilçelerinde, emek yoğunluklu sanayi bölgelerinde, işçi havzalarının yaygın olduğu yerlerde çalışmalarımızı yürüttük. Her hafta bir bölgede sempozyumlar, bildiri dağıtımları, açıklamalar yaptık. Bu çalışmaların sonucunda da İstanbul'da daha kitlesel, mücadeleyi büyüttüğümüz bir sonuç bekliyoruz" dedi.
 
Bozgeyik, son olarak yarın saat 14.00'da İstanbul Bakırköy'de yapılacak mitinge çağrıda bulundu.