19 Mayıs 2024 Pazar

Birleşik Metal-İş: Direnişçi Tariş işçilerinin yanındayız

Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan 7 Tariş işçinin fabrika önündeki direnişi 17. gününde devam etti.
Tariş Zeytin ve Zeytinyağ Fabrikasından Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan 7 işçinin fabrika önündeki direnişi 17. gününde devam etti.
 
Destek ziyaretlerinin sürdüğü direnişe bugün Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesi ile Temsilciler Kurulu katıldı. "Birleşe birleşe kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganlarının atıldığı fabrika önünde Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek işçilere seslendi. Çeltek, "Anayasal haklarını kullanarak sendikalı olan ve işten atılan kardeşlerimizin bu sosyal cinayetin tanıklığını yapmaktayız. Bir tarafta ülkeyi yönetenler demokrasi, özgürlük adı altında her şeyin toz pembe olduğunu söylerken Tariş işçilerinden bihaber. Bu arkadaşlar ne yaptı, ne dedi? ‘Biz artık kimsenin iki dudağı arasında çalışmak istemiyoruz, toplu sözleşme koşullarımız belli olsun, güvenceli çalışmamız olsun’ dedi. Burası çiftçilerin fabrikası. Bu arkadaşlar hırsızlık namussuzluk yapmadı, onuruyla çalışarak anayasal haklarını kullandılar" dedi.
 
Metal işçilerinin ve DİSK üyelerinin Tariş işçilerinin yanında olduğunu vurgulayan Çeltek, "Sınıf kardeşlerimizin yasal haklarına müdahale etmeyin, onları istifaya zorlamayın" diye konuştu.
 
Daha sonra Emekli-Sen Konak Şubesi ve Demokrasi Dostluk Dayanışma Derneği de işçilere destek ziyaretinde bulundu.