8 Mayıs 2024 Çarşamba

Binali Yıldırım taşeron şirket aracılığıyla işçilerden oy istiyor

AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde taşeron işçilerden oy almak için taşeron firma aracılığı ile yürütüyor. İSPER A.Ş. işçilerin enflasyon farkını "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Binali Yıldırım'ın müjdesi" olarak duyurdu.
Her seçim döneminde taşeron işçilere 'kadro müjdeleyen' AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde ekonomik krizin derinleşmesi taşeron işçilere yasal haklarını 'müjde' olarak sunuyor.
 
Taşerona kadro verileceğini söyleyen ancak seçim sonrası bu sözünü unutan AKP, taşeron işçilerden oy devşirmenin yeni bir yolunu buldu. Taşeron firmaların yüzünü güldürerek seçim çalışmasının parçası olarak kullanıyor. İstanbul'da Darülaceze Hastanesi'nde çalışan taşeron firma İSPER A.Ş, işçilerin enflasyon farkı ödeneğini "Sayın belediye başkanımız Binali Yıldırım'ın müjdesi" olarak duyurdu.
 
Mesajda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Binali Yıldırım'ın siz değerli çalışan mesai arkadaşlarımıza verdiği müjdeli haberi ve duyduğumuz sevinci sizinle paylaşmak istedim. Zamlı maaşlarımız 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere 29 Mart'ta hesaplarınızda olacaktır. Birim sorumlusu arkadaşlarımızın bu müjdeli haberi personellerimize iletmelerini önemle rica ederim" ifadeleri yer aldı. Zamlı maaş denilen ödeneğin, enflasyon zammı olduğunu ise yoksaydı. İsmini vermek istemeyen taşeron işçisi, sözde zamlı ödeneğin enflasyon zammı olduğunu belirtirken AKP'nin taşeron işçiden böyle oy almaya çalıştığını kaydetti.
 
İşyeri temsilcileri aracılığı ile işçilere gönderilen mesajda, Nisan ayında yatması gereken maaşın 29 Mart'ta yatacağını duyurarak seçim yatırımını ikinci 'müjde' olarak lanse etti. Taşeron işçilerin çoğu maaşını almakta sıkıntı yaşıyor. Genellikle gecikmeli alınan maaşların bu defa seçim yatırımı olarak gününden önce hem de seçimden bir gün önce yatması kimseyi şaşırtmadı.