19 Nisan 2024 Cuma

Bimeks işçilerinin duruşması ertelendi

Maaşlarının ve tazminat haklarının ödenmesini isteyen Bimeks işçileri hakkında açılan dava ertelendi. Adliye önünde açıklama yapan işçiler, haklarını alana kadar direneceklerini belirtti, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise üniversiteleri hırsız akademisyenlere, kayyum rektörlere bırakmayacaklarını kaydetti.

Maaşlarının ve tazminat haklarının ödenmesi için direnen Bimeks işçileri, haklarında açılan dava nedeniyle Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Mahkeme başkanının mazeret bildirmesi nedeniyle, dava ertelendi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Bimeks işçileri, haklarını gasp eden patronları olan Vedat Akgiray'ın, hala Boğaziçi Üniversitesi'nde görevine devam ettiğini hatırlattı. 

Boğaziçi Üniversitesi önünde yaptıkları eylemler nedeniyle 15 kez gözaltına alındıklarını hatırlatan işçiler, haklarını alana kadar direneceklerini ifade ettiler.

Eyleme katılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de konuştu. Direnen Bimeks işçilerinin yanında olduklarını vurgulayan öğrenciler, üniversiteleri hırsız akademisyenlere, kayyum rektörlere bırakmayacaklarını vurguladı.

Eylemde, "İşçi gençlik el ele", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Vedat Akgiray, üniversiteden defol" sloganları atıldı.