5 Mayıs 2024 Pazar

Bilgen: Kars'ta plakası belirsiz araçlar dolaşıyor

Kars'ta MHP itiraz etti, oylar yeniden sayılacak. Sayım öncesinde kentte plakası belirsiz araçlar dolaşıyor.
HDP'nin kazandığı Kars'ta da MHP seçim sonuçlarına itiraz etti.
 
İl Seçim Kurulu, itirazı yerinde buldu ve oyların sayılmasına karar verdi.
 
Belediye Eşbaşkanı seçilen Ayhan Bilgen, twitter hesabından açıklama yaptı.
 
"Birçok ilde yeniden sayım talebimiz reddedilirken Kars'ta MHP'nin hiç bir somut delil olmadan tüm oyların yeniden sayım talebi kabul edildi" diyen Bilgen, şunları belirtti:
 
"Belediye personelinden yetkisini aşarak temlik işlemi yapanlar bunun hesabını verecek. Usulsuz muhasebe işleri için  zaman kazanmak dışında yeniden sayımla bir şey çıkmaz.Sandıkta olduğu gibi adliyede de Kars'ın iradesine sahip çıkacağız.
 
Yeniden sayımda HDP oylarının arttığını MHP oylarının düştüğünü göreceksiniz.Belediyede yangından mal kaçırma derdine düşenler için müfettişleri göreve çağırıyoruz.Elimizdeki hukuksuzluk belgelerini mazbatayı aldığımız gün yargı ve kamuoyuna sunacağız.
 
Görev teslimine kadar bir tek evrak imha olur, kaybolur yada yanarsa sonuçlarına katlanırsınız. Bugüne kadar dönen dolaplara göz yumanlar da suç ortağıdır."
 
Ayhan Bilgen, kentte plakası belirsiz araçların dolaştığını belirtti.
 
Söz konusu araçların görüntüsünü yayınlayan Bilgen, şu mesajı paylaştı: "Adliye önüne kadar plakası belli olmayan araçlar nasıl geliyor ? Herşeye rağmen bir provakasyona fırsat vermeden kararlı biçimde oylarımıza sahip çıkacağız.Kimse kitlesel etkinliklerden istenmeyen bir durum doğar mı diye boşa hayal kurmasın."
 
https://twitter.com/ayhanbilgen/status/1113121458543345665