18 Nisan 2024 Perşembe

Beştaş: Kadına yönelik şiddeti kimse HDP'ye saldırmak için fırsata dönüştürmesin

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, kadına yönelik şiddet üzerinden hedef alınmalarına ilişkin açıklama yaptı: "Kadına yönelik şiddeti kimse HDP'ye saldırmak için fırsata dönüştürmesin."

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, son günlerde kadına yönelik şiddet üzerinden HDP'ye yönelik başlayan saldırılara ilişkin twitter hesabından flood paylaşımı yaptı.

HDP'nin kadın mücadelesi konusundaki duyarlılığına işaret eden Beştaş, "Kadına yönelik şiddeti kimse HDP'ye saldırmak için fırsata dönüştürmesin! Biz, partimizde yaşananlar dahil erkek egemenliğine karşı duracak güce ve cesarete sahibiz!" paylaşımında bulundu.

Beştaş'ın paylaşımları şöyle: 

"Kadına yönelik erkek şiddeti maalesef her yerde açığa çıkıyor. Örgütlü kadın mücadelesinin işi, bu şiddetin ortaya çıktığı yerde buna müsamaha göstermeden amasız karşısında durmaktır! Bizim de yaptığımız budur! Biz kadına yönelik saldırının her türüne karşı durduk, duruyoruz.

MÜCADELEMİZ ASIRLIK KADIN MÜCADELESİNİ MİRAS ALIYOR
"HDP'deki kadın mücadelesi çok güçlü ve köklü bir mücadeledir. Bu mücadele; Feminist, Sosyalist, Müslüman; Kürt, Türk, Arap, Süryani, Ermeni gibi bu topraklardaki bütün kadınların bir asırlık mücadelesini miras almaktadır. Kimse şüphe duymasın, bu iradeyi hiçbir saldırı kıramaz!

HDP İLE MECLİSTEKİ KADIN TEMSİLİYETİ YÜZDE 18'E YÜKSELDİ
"HDP ve geleneğini miras aldığı siyasi partiler, Türkiye'de hem parlamentoda hem de yerel yönetimlerde kadın temsiliyetini en üst seviyeye çıkaran partilerdir. 2015'te HDP'li 80 milletvekilinden 32'si kadın vekillerden oluşmuş ve HDP en fazla kadın vekil çıkaran parti olmuştur.

"Ayrıca HDP 2015'te, yüzde 40 oranla TBMM'de kadın temsiliyetini ilk defa yüzde 18'e yükseltmiştir. Bu oran, yalnızca Türkiye seçim tarihinde bir siyasi partinin yakaladığı en yüksek kadın temsiliyeti oranı değil; aynı zamanda Mecliste kadın temsiliyetini arttıran ilk girişim olmuştur.

HDP MECLİS'TE KADIN GRUBUNU OLUŞTURDU
"2015'te HDP Türkiye siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek TBMM Kadın Grubu'nu kurmuştur. Mecliste kadın temsiliyetinin en yüksek olduğu parti, yıllardır HDP'dir. Yerel yönetimlerde dahi siyasetin bütün kademlerinde eşit temsiliyete dayalı Eşbaşkanlık sistemini uygulayan HDP'dir!

Kadına yönelik şiddet konusunda iktidarın bize öğreteceği bir şey yoktur

Eşgenel başkanı dâhil siyaset yapan yüzlerce kadını tutuklayan, kadın belediyeciliğini ve eşbaşkanlığı yok etmek isteyen, şiddetle mücadele eden onlarca kadın kurumunu kapatan ve kadın katillerini aklayan bir iktidarın kadına yönelik şiddet konusunda bize öğreteceği bir şey yoktur!

"Kadına yönelik şiddeti kimse HDP'ye saldırmak için fırsata dönüştürmesin! Biz, partimizde yaşananlar dahil erkek egemenliğine karşı duracak güce ve cesarete sahibiz! Bu tutumdan sizin de örnek almanızı, üzerini örttüğünüz dosyaları açıp kadın katilleriyle hesaplaşmanızı bekliyoruz!"