24 Nisan 2024 Çarşamba

Beşiktaş'ta kamu ihraçları protesto edildi

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işe iadesi talebiyle Beşiktaş Köyiçi Meydanı'nda eylem yaptı. KESK üyesi kamu emekçileri, Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edilen arkadaşlarının işe iadesi talebiyle basın açıklaması yaptı. Beşiktaş kartal heykeli önünde toplanan KESK'liler, "KHK'lar gidecek biz kalacağız" yazılı pankart açarak, "AKP'nin memuru olmayacağız", "Direne direne kazanacağız", "KHK'lar gidecek biz kalacağız" sloganlarını attı.

Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen 8 Nolu Şube Başkanı Zeliha Baksi, "İktidarın baskıcı, ırkçı, piyasacı, eril ve gerici tek adam rejimini darbe girişimini fırsat bilerek ilan ettiği OHAL ile yapılandırmaya çalıştığını, OHAL döneminde çıkarılan KHK'larla 130 bini aşkın kişinin fişleme, kurum kanaati, sosyal medya paylaşımları, sosyal çevre soruşturması, sendika üyeliği, banka hesabı gibi normal koşullarda suç olarak kabul edilemeyecek gerekçelerle ihraç edildiğini belirtti.

Siyasi görüşü, etnik kimliği, dini inancı, mezhebi, hatta yaşam tarzı açısından iktidarın belirlediği sınırlar içinde olmayan ya da davranmayan herkesin, her kurumun OHAL sürecinde hedef haline getirildiğini söyleyen Baksi, "Gelinen aşamada iktidarın antldemukratik uygulamaları karşısında diz çökmeyen kesimlerin ihraçlarla tehdit edilerek, korkutulmaya ve sindirilmeye çalışılması kabul edilemez" dedi.

Baksi, "Nereden ya da kimden gelirse gelsin, örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen, hukuki, fiili, meşru ve örgütlü mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz,ihraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" diye bildirdi.