21 Mayıs 2024 Salı

Behçet Yıldırım'ın tutuklanması Adıyaman'da protesto edildi

HDP Adıyaman eski Milletvekili Behçet Yıldırım'ın tutuklanması Adıyaman'da protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Behçet Yıldırım'ın 11 Kasım'da "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanması Adıyaman'da protesto edildi.

HDP Adıyaman İl Örgütü tarafından parti binası önünde yapılan eylemde "Halkın iradesine kelepçe vurulamaz, irademizi serbest bırakın" pankartı açıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde konuşan HDP İl Yöneticisi Bekir Gürbüz, AKP-MHP iktidarının partilerine dönük siyasi operasyonlarının her gün arttığını söyledi. HDP'li seçilmişlerin haksız-hukuksuz yere gözaltına alınarak tutuklandığını belirten Gürbüz, 25 ve 26'ncı dönem Adıyaman Milletvekili Dr. Behçet Yıldırım'ın tutuklanmasını kınadıklarını söyledi.

Operasyonların amacının Türkiye'de faşizme karşı olan örgütlü itirazlarından kaynaklandığını belirten Gürbüz, "Gözaltı, tutuklama, operasyonlarla bizi yok etmek isteyen iktidar, her geçen gün siyasi yok oluşa doğru sürükleniyor. AKP-MHP yok oluyor. HDP halklarla birlikte büyüyor, HDP ile halkların umutları büyüyor" dedi.

'SALDIRILARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ'
HDP üzerinden demokratik siyasetin tasfiyesine yönelik yapılan saldırılara karşı daha fazla mücadele edeceklerini söyleyen Gürbüz, "Halkların, ezilenlerin, kadınların, gençlerin, işsizlerin, iş-aş isteyenlerin demokratik ittifakını gerçekleştirecek ve bu saldırıları boşa çıkaracağız. Tutuklanan Yıldırım şahsında tüm gözaltıları, tutuklamaları protesto ediyoruz. Demokratik siyasetin tasfiyesine dönük baskı ve zulüm uygulamalarınıza boyun eğmeyeceğiz. Diz çökmeyeceğiz, teslim olmayacağız. Halklarımızın barış, özgürlük, eşitlik ve adalet özlemlerini çok yakında gerçekleştireceğiz. Siz kaybedeceksiniz halkların barış ve özgürlük özlemi kazanacak, HDP kazanacak" diyerek konuşmasını sonlandırdı.