6 Mayıs 2024 Pazartesi

Bedia Özgökçe Ertan: Devletle yarıştık ama kazandık

HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, yerel seçimde devletle yarıştıklarını vurgulayarak "Her türlü baskıya rağmen HDP kazanmıştır" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) kayyum atanarak gasp edilen Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, seçim sonuçlarını ETHA'ya değerlendirdi.
 
Ertan, "Seçim kampanyasını büyük bir moral ve özveri ile yürüttük. HDP olarak 'Kayyum atanan belediyelerimizi geri alacağız. Türkiye'de de AKP-MHP ittifakına kaybettireceğiz' dediğimiz seçim stratejmizi açıklamıştık. Bu stratejinin amacı da giderek otoriterleşen Türkiye'de demokratik bir alanın önünü açmak ve Türkiye'ye bir nefes aldırmaktı" dedi.
 
DEVLETLE YARIŞTIK
 
"Seçim sonuçları bu stratejinin anlamının büyüklüğünü göstermiştir. Kürdistan'da seçim çalışmasını baskı altında yürüttük. Tutuklamalar ve gözaltılar bu baskının rutin kısmıydı. Sosyal yardım alan aileleri, çalışanları işten atmakla tehdit etmek, insanları açık oy kullanmaya zorlamak, sandıkları kilometrelerce uzağa taşımak ve bizim seçmenimizin seçime katılımının önünü kesmek gibi birçok şey yapıldı" diyen Ertan, mitingleri dahil her türlü çalışmalarının engellendiğini söyledi.
 
Ertan, "Karşımızda sadece AKP-MHP'nin değil kamu kurumlarının olanaklarını kullanan ve kamu görevlisi değil de AKP-MHP'nin çalışanıymış gibi davranan kamu görevlileri ile karşı karşıya geldik. Açıkçası biz devletle yarıştık" dedi.
 
AKP ŞIRNAK'I BASKI SONUCU ALDI
 
Ertan, "Bu koşullar altında kaybettiğimiz belediyelere baktığımızda daha az nüfusa sahip, uzak, baskıya açık ve devletin kontrol edebildiği yerler olduğunu görüyoruz. Şırnak asla bir kayıp değil. Oraya yapılan yığınak ve uygulanan strateji, oralardan oy almanın AKP-MHP'yi meşrulaştıracağı yönünde idi. Dolayısıyla HDP seçimin kaybedeni değil kazanınıdır" diye konuştu.