19 Mayıs 2024 Pazar

'Bazı kesimler tecridi kendi gündemleri dışında tutuyor'

Açlık grevindeki ESP, SKM ve SGDF üyeleri, HDP İl Örgütünü zyaret etti. Burada konuşan HDP İstanbul İl Yöneticisi Cengiz Uzuner, bazı kesimlerin ketum bir tutum takınarak tecridi kendi gündemleri dışında tuttuklarını belirtti.
Tecride karşı "Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevine başlayan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü'nü ziyarette etti.
 
SKM Genel Meclis Üyesi Taşkıran, 163 gündür bir direnişin var olduğunu, kritik meselesin Batıdan ses çıkarılması gerektiğini belirtti.
 
ESP'li Mesut Çeki ise devrimcilere yönelik uygulanan sansürün de tecridin bir parçası olduğunu, politik güçler bakımından tecride karşı başarı olanaklarının tartışılmasının gerekliliğinden söz etti.
 
Tutsak yakını Helin Yılmaz, tutsakların zindanları direniş alanına dönüştürdüğü ancak eylemlerinin dıyarıya yansımaması nedeniyle burukluk yaşadığını ifade etti.
 
Yılmaz, örgütsüz biçimde ailelerin yaptığı eylemlere bir biçim kazandırılması gerektiğini ve ailelerin kaygılarının ortadadan kalktığını ve en geri talep için en ileri bir bedeli ödemek zorunda kaldıklarının farkında olduklarını söyledi.
 
HDP İl Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Uzuner, parti olarak amaçlarını tecridi her alanda gündem yapmak olduğunu kaydederken, bazı kesimlerin ketum bir tutum takınarak tecridi kendi gündemleri dışında tuttuklarını belirtti.
 
Uzuner, tecrit ile 1 Mayıs'ın arasındaki bağı kurmaya çalıştıklarını, tecridin sadece Kürt halkı özelinde değil tüm Türkiye halklarına tesir ettiğini belirtti.
 
Uzuner, son olarak devletin kendi hukuğuna, 12 Eylül yasalarına bile uymadığını, tecrit mücadelesini desteklemekle kalmayıp, meselenin mücadeleyle bütünleşmek olduğunu ifade etti.