26 Nisan 2024 Cuma

Batman'da sürgün protestosuna polis saldırdı: 8 gözaltı

Batman'da sağlık emekçilerinin sürgün edilmesini protesto eden KESK üyelerine polis biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. Saldırıda 8 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. 

KESK Batman Şubeler Platformu, SES'e üye 3 sağlık emekçisinin sürgün edilmesine ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde yaplam istediği basın açıklası polis tarafından engelledi.

HDP milletvekilleri Nejdet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki'nin de destek verdiği eylemde, emekçi memurlar açıklama yapmakta ısrar etti. "Hukuksuz sürgünler durdurulsun" yazılı pankartı taşıyan emekçiler adına SES Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan'ın basın metnini okuduğu sırada, polisler plastik mermi ve biber gazıyla saldırdı. 

SES Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, Eğitim Sen Genel Sekreteri Welat Kaya, KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, BES Genel Genel Sekreteri Aziz Özkan, SES Batman Şube yöneticisi Salih Bayat, SES Genel Kadın Sekreteri Selma Atabey ile Erdal Doğan ve Yunus İzmir darp edilerek gözaltına alındı. 

MİLLETVEKİLLERİNDEN TEPKİ
Sağlık emekçilerinin gözaltına alınması tepkiyle karşılandı. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, bir polisin sürekli olarak müdahale etmeye çalışmasına, "provokatör" sözüyle tepki gösterdi. HDP'li Tiryaki de polis amirine, "Bunları siz provake ediyorsunuz. Aynısını adliye önünde yapmıştınız" diyerek, tepkisini dile getirdi.