28 Mart 2024 Perşembe

Barış Anneleri: Timtik ve Ünsal'ın taleplerini kabul edin

Barış Anneleri, avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın taleplerinin kabul edilmesi için Timtik'in tutulduğu hastane önünden yetkililere seslendi: "Adalet talebini kabul edin."

Barış Anneleri, ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'a destek için Timtik'in tutulduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı.

Açıklamaya Timtik'in yakınları, TAYAD'lı Aileler, Adalet için Dayanışma Platformu ile çok sayıda kişi katıldı.

Barış Anneleri adına konuşan Güler Buğday, avukatların taleplerinin kabul edilmesini istedi. Barış Anneleri olarak 25 yıldır barış için mücadele ettiklerini ifade eden Buğday, "Nerede adaletten bahsediliyorsa barış anneleri olarak biz oradaydık. Nerede bir savaş ve çatışma varsa onu durdurmak için biz oradaydık. Şimdi de yıllardır bizi mahkeme salonlarında savunan avukatların adalet talebi için buradayız. Avukatlarımız adalet talep etmekten başka bir şey istemiyor. Onların bir suçu yok ve suçsuz yere yıllardır cezaevindeler. Onların bir an önce serbest bırakılıp yaşamlarının kurtarılmasını istiyoruz. Türkiye'de barışın ve adaletin sağlanması için çok insan bedenini ölüme yatırdı. Barış ve adalet sadece Kürtler ve solcular için değil herkes için gereklidir. Onarın talepleri karşılanıncaya kadar herkesin mücadele etmesi gerekiyor" diye konuştu.

'TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'
Ardından Barış Annesi Sultan Bozkurt söz aldı. Açlık grevi ve ölüm oruçlarını çok iyi bildiklerini belirten Bozkurt, Timtik ve Ünsal'ın adalet talebinin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

AYTAÇ ÜNSAL:  MUTLAKA KAZANACAĞIZ
Ardından TAYAD'lı Aileler adına İsmail Kara konuştu ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tutulan Avukat Aytaç Ünsal'ın gönderdiği mesajı okudu.

Ünsal'ın mesajı şöyle: "Ucuz oyunlarıyla irademizi kıramayacaklar, bize boyun eğdiremeyecekler. Haklı olanlara boyun eğdirecek güç yoktur;  biz hakkımız olanı istiyoruz. Tüm halkımız için adil yargılanma hakkımızı alacağız. Hastane önünde, evlerinde, meydanlarda bizi bekleyen, düşünen herkesi yanımızda hissediyorum; hepinizi çok seviyorum. Mutlaka kazanacağız."

'ONLARIN SESİNİ ARTIK DUYUN'
Avukat Ebru Timtik'in dayısı Yıldırım Deniz ise "Çocuklarımız adalet istiyor. Onların başka bir talebi yok. Buradan devlete sesleniyorum çocuklarımızı bırakın bizi alın onların cezasını biz çekelim. Eğer çocuklarımız suçluysa onları adil yargılayın. Çocuklarımızın artık etleri değil kemikleri eriyor. Onları yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.

Deniz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi: "Adalet için Ankara'dan İstanbul'a yürüdün bizim çocuklarımızda adalet istiyor onların sesini artık duyun. Neden bir şey demiyorsunuz artık sesinizi çıkarın bir daha bizden nasıl oy isteyeceksiniz. Çocuklarımızı yaşatmak istiyoruz artık yeter."

Eylem, "Direne direne kazanacağız", "Bıji berxwedana zindana", "Ebru Aytaç tahliye edilsin" sloganlarının atılmasının ardından sona erdi.