2 Mayıs 2024 Perşembe

Bakırköy'de engellenen ailelere korna ve alkışlarla destek

Bakırköy Kadın Hapishanesi önündeki oturma eylemleri yasaklanan aileler, Şirinevler Meydanı'na kadar yürüdü. Yoldan geçen araçlar korna ve alkışlarla, ailelere destek verdi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle çocukları açlık grevinde olan aileler, bir kez daha Bakırköy Kadın Hapishanesi önünü gitti. E-5 Otoyolu üzerinde bulunan Çocuk Sitesi otobüs durağında bir araya gelen ailelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm'ün yanı sıra çok sayıda kişi destek verdi.
 
Durakta bir araya gelen ailelerin etrafını kısa sürede ablukaya alan polis, Kaymakamlık kararı ile hapishane çevresinde eylem ve etkinliklerin yasaklandığını söyledi. Bunu üzerine HDP milletvekili Züleyha Gülüm, "Ailelerin oturmaktan başka bir istekleri yok" dedi.
 
Tüm tartışmalara rağmen polisler aileler izin vermedi. Bunun üzerine aileler, Şirinevler Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında yoldan geçen araç şoförleri korna çalarak, ailelere desten verdi.
 
HDP Bahçelievler İlçe binasına geçen aileler, yarın eylemlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini belirterek, bugünkü eylemlerine son verdi.