19 Nisan 2024 Cuma

Aydoğan: AKP seçimi bahane ederek bize saldırıyor

70 haftadır Kadıköy'de sürdürdükleri eyleme polisin saldırmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, "AKP seçimi bahane ederek saldırmaya başladı. Bizler tüm bu hukuksuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Geçmişten bu yana faşizme teslim olmayan bir sendikayız. KHK'lar gidecek biz kalacağız" dedi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, KESK'li kamu emekçilerinin 70 haftadır sürdürdükleri "İşimizi geri alacağız" eylemine yönelik polisin saldırıp 27 kişiyi gözaltına almasıyla ilgili Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Şube binasında basın açıklması yaptı.
 
KHK ile ihraç edilen arkadaşlarına destek olmak için alanda bulunurken daha önce kendisi de gözaltına alınan Eğitim Sen 3 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ayşe Panuş, "Çok cinsiyetiçi saldırılar gerçekleşiyor. Kadın arkadaşlarımıza 'ince arama' denilen çıplak arama dayatılıyor. Bunu kabul etmeyen arkadaşlarımıza küfür ederek hakaret ettiler. Bu tavır ve tutumları reddediyoruz" dedi.
 
Ardından söz alan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise OHAL ile bir baskı yaratıldığını, kamu alanında bunun baskısını en çok KESK'lilerin yaşadığını söyledi. Aydoğan, "Derbeyi bir lütuf haline çeviren iktidar, asker ve polislerden 4 kat daha fazla kamu emekçisini hiç bir hukuki süreç işletilmeden ihraç etti" diye kaydetti. Aydoğan, "Bizler tarihimizde aldığımız güçle bu hukuksuzluğa karşı çıkacağız. AKP'nin istediği 'görmeyen, duymayan ve konuşmayan' kesimden olmayacağız. Arkadaşlarımız 70 haftadır OHAL ihraçlarına karşı hak arayışındaydı. AKP seçimi bahane ederek saldırmaya başladı. Bizler tüm bu hukuksuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Geçmişten bu yana faşizme teslim olmayan bir sendikayız. KHK'lar gidecek biz kalacağız" şeklinde konuştu.
 
Basın açıklamasını da KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ata Esen okudu. Seçim döneminin başlamasıyla birlikte direniş alanlarına yönelik polis baskısının da arttığını belirten Esen, "Bütünüyle AKP'nin ve Sarayın memuruna dönüşmüş emniyet ve adliye bürokrasisi iktidar partisinden gelen keyfi emirleri hukuk ve kanunları hiçbir biçimde göz önünde bulundurmadan uygulamaktadır" dedi.
 
Esen, "En son 16 Haziran günü Kadıköy'deki basın açıklaması sırasında aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 27 arkadaşımız aynı biçimde gözaltına alınmıştır. Eğer iktidar partisi bu biçimde bizleri yıldıracağını sanıyorsa yanılmaktadır. Hiçbir keyfi, hukuksuz ve kanunsuz uygulama KESK'li kamu emekçilerin meşru mücadele çizgisinden saptıramaz. Türkiye'yi demokrasiler liginin dışına iten iktidar partisini, hükümet uygulamalarını eleştirme yasağını kabul edemeyiz" diye belirtti.