19 Nisan 2024 Cuma

Avukat M.K.'nın cinsel saldırısına uğrayan stajyerden çağrı: Ölmek istemiyorum, yanımızda olun

Stajyer avukat Ö., yanında çalıştığı İstanbul Barosu avukatlarından M.K.'nın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu duyurdu. Taciz ve tehditlerin sürdüğünü kaydeden Ö., M.K.'nın birçok kadına da cinsel istismarda bulunduğunu ancak korktukları için sustuklarını söyledi. Ö., "Ölmek istemiyorum, lütfen yanımızda olun" çağrısı yaptı.

İstanbul Barosu avukatlarından M.K.'nın cinsel saldırısına maruz kalan stajyer avukat Ö., yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Avukat M.K.'nın bir çok çalışanına cinsel saldırıda bulunduğunu ve tehditlerle şikayetten vazgeçirmeye çalıştığını duyuran genç kadın, M.K.'nın ilk başlarda kendisine "babacan" tavırlarla yaklaştığını ve meslekte ilerlemesi için elinden geleni yapacağını söylediğini aktardı.

"Gerçek manada avukat olmamı sağlayacağını söyledi ve bir süre sonra ofis işleri dışındaki işleri için beni her yere sürüklemeye başladı" diyen genç kadın, ilk kez bir işte çalıştığı için ofis dışındaki işleri de yapması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Ancak M.K.'nın daha sonra ileri gittiğini, tavırlarının değiştiğini ve taciz etmeye başladığını kaydeden stajyer avukat Ö., bunun üzerine işi bıraktığını, telefon ve sosyal medya hesaplarından engellediği M.K.'nın birgün sabaha karşı ailesiyle yaşadığı evin kapısına dayandığını belirtti.

'ÇOK GÜÇLÜYÜM KİMSE SANA İNANMAZ, BİRŞEY YAPAMAZSIN' DİYE TEHDİT ETTİ'
Avukat M.K.'nın konumu itibariyle mesleki camiada "sevildiğini" aktaran genç kadın, "Beni daha öğrenciyken mesleğimi yapamaz hale getirmekle, rezil etmekle, bana kimsenin inanmayacağı, inansa da güçlü olduğu için kendisine birşey yapılamayacağını söyleyerek tehdit etti. 30 yıllık ceza avukatı karşısında kimsenin bana inanmayacağını, yanımda kimsenin durmayacağını düşünerek hiçbir yere başvuramadım. Zaten Av. M.K.'da her yerde adamı olduğundan ve ona ne devletin ne de baronun birşey yapamayacağından, hakimlerden, savcılardan daha zeki olduğundan herkesin bir açığını bildiğinden sürekli bahsediyordu" dedi.

'KİMSENİN ŞİKAYET ETMEYE CESARET EDEMEDİĞİNİ FARK ETTİK'
Stajyer avukat Ö., M.K.'nın taciz ve tehditlerini sürdürdüğünü, ofiste çalışan bir çok kadın çalışanına da senelerdir cinsel tacizde bulunduğunu belirtti. Genç kadının açıklaması, şöyle devam etti: "Herkes benim gibi Av. M.K.'dan korkuyor. Hepimizi tüm Türkiye'de tanıkları olduğu, ceza hukukunu çok iyi bildiği için kavga etmeyi çok iyi bildiğini asla delil bırakmadığını sürekli olarak beyan ettiği için kimsenin şikayet etmeye cesaret eedemediğini fark ettik.

'YANIMIZDA OLUN, BİRLİKTE DURDURALIM'
"Lütfen yanımızda olun, benim gibi patronunun cinsel saldırılarına maruz bırakılan tüm kadınlar, bunu birlikte durduralım. Daha fazla Ö. olmasın. Kim bilir kaç kişiye daha saldırdı. Eminim o bürodan yolu geçen birçok kadın Av. M.K.'nın taciz ve saldırılarına maruz kaldı. Lütfen kendinizi ve beni yalnız bırakmayın. Ben sizlerin de yaşadıklarını anlatacağı inancıyla bunları yazabiliyorum. Benim gibi bu cinsel saldırılara maruz bırakılan başka kadınlar olduğunu biliyorum. 

'CAN GÜVENLİĞİMDEN ENDİŞE EDİYORUM, ÖLMEK İSTEMİYORUM'
Av. M.K. kendi oğlunu bıçakla öldürmeye çalışmış bir insan. 30 yıllık ceza avukatı, eşlerine şiddet uygulamış ve ölüm tehditlerinde bulunmuş ve bulunmaya devam eden bir adam. Can güvenliğimden endişe ediyorum. Arkamda durabilecek sizlerden başka kimsem yok. Lütfen sessiz kalmak istemiyorum, ölmek istemiyorum. Lütfen sesimi herkese duyurun."

M.K.'NIN ÇOK SAYIDA KADINA CİNSEL SALDIRIDA BULUNDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Genç kadının sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından, M.K.'nın daha önce de çok sayıda stajyer avukata cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. Birçok kadın Ö.'nün twitinin altına yaptıkları paylaşımlarda cinsel saldırıya uğradıklarını ve tehditler karşısında susmak zorunda kaldıklarını yazdı.

DURAKOĞLU: M.A. HAKKINDA RE'SEN SORUŞTURMA AÇILACAKTIR
İstanbul Barosu'na da bununla ilgili dilekçe verildiği ortaya çıktı. Durumun sorulduğu İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, sosyal medyada şu açıklamayı yaptı: "Şikayetler hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturma sonuçlandırıldı ve disiplin kuruluna sevkedildi. Ö.'nün anlatımı için de re'sen soruşturma açılacaktır. Burası İstanbul Barosu... Burada bu tür olguların görmezden gelinmesi söz konusu olamaz."