6 Mayıs 2024 Pazartesi

AvEG-Kon açlık grevi 5. günde

AvEG-Kon'un Köln'de başlattığı açlık grevi direnişi 5. gününde. Dün, Almanyalı gençlerin katılımı ile düzenlenen forumda, tecrit ve mücadele tartışıldı. Direniş, bugün yapılacak açıklama ile sonlandırılacak.
AvEG-Kon'un Almanya'nın Köln kentinde sürdürdüğü açlık grevi 5. gününde. Tecride ve faşizme karşı süren direnişin 4. gününde açlık grevlerinin mücadeledeki rolu üzerine bir forum gerçekleştirildi.
 
Gün içerisinde kentin farklı kentlerinde bildiri dağıtımı yapan, gelen ziyaretçileri karşılayan direnişçiler, Hristiyan Demokrat Parti CDU'yu ziyaret ederek dosya sundu ve tecride karşı Leyla Güven'in 7 Kasım 2018‘den beri PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması talebiyle sürdürdüğü süresiz açlık grevi ve ardından yaşanan gelişmeleri aktardı. Ayrıca, Kölner Rundschau gazetesi de ziyaret edildi, dosya verildi.
 
Direnişin başından beri her gün direniş alanında olan HDK Köln ve Nav-Dem, 4. günde de direnişçileri yalnız bırakmadı.
 
Ziyaretçilerle sohbet eden, halaylar çeken direnişçiler, yaptıkları konuşmalarla direnişin amacına ilişkin bilgilendiriyor.
 
ALMANYALI GENÇLERLE FORUM DÜZENLENDİ
 
Direnişin 4. gününde Alman gençlerin katılımıyla "eylem biçimi olarak açlık grevleri, mücadelede oynadığı rol ve Avrupa'daki gençliğin bu dönemde yapabilecekleri" konulu bir forum düzenlendi. 
 
İrlanda, Filistin ve Türkiye başta olmak üzere, bugüne kadar bir çok ülkede gerçekleştirilen açlık grevleri ve ölüm oruçlarına ilişkin sunum yapıldı, sorular yanıtlandı. Ayrıca, Almanyalı gençlerin açlık grevlerine dair yapabileceklerin üzerine de bir tartışma yapıldı.
 
SELÇUK: DİRENİŞ MUTLAKA ZAFERLE SONUÇLANACAK
 
Akşam saatlerinde ise PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla Köln Viyan Kadın Meclisi yürüş yaptı ve direniş çadırını ziyaret etti. Sloganlarla çadırın kurulu olduğu alana yürüyen kitle, Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi. 
 
Burada konuşma yapan açlık grevi direnişçisi AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk, Öcalan'ın doğum gününü kutladı, tecritle Öcala'ın değil asıl olarak Kürt halkının, Kürdistan ve Türkiye'deki mücadelenin hedef alındığını söyledi. "Erdoğan'ın faşist şeflik rejimine karşı birleşik mücadeleyi  büyütmeliyiz" diyen Selçuk, tecride karşı süren direnişin zaferle sonuçlanacağını vurguladı.
 
Leyla Güven'in 7 Kasım'da başlattığı süresiz açlık grevi direnişinin Hewler'den Strasburg'a, Galler'den hapishanelere kadar yayıldığını hatırlatan Selçuk, 1 Mart'tan itibaren komünist tutsakların da açlık grevinde olduğunu söyledi. 
 
DİREN: MESAJINIZI ALDIK VE HAREKETE GEÇTİK
 
SKB Avrupa Koordinatörü Zeynep Diren ise komünist tutsaklar Muhabbet Kurt ve Hülya Gerçek'in de 1 Mart'tan beri süresiz dönüşümsüz açlık grevini sürdürdüğünü hatırlattı, "Komünist tutsak kadınlar Leyla Güven'in mesajını aldı ve hemen harekete geçti" dedi. 
 
SKB olarak, direnişin sesi olmaya çalıştıklarını söyleyen Diren, tüm kadınları seslerine ses katmaya çağırdı. Yaptıkları çalışmalara ilişkin de bilgi veren Diren, tecride karşı direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.
 
"Yaşasın Devrimci Dayanışma", "Bıjı Berxwedane Leyla", "Şehid Namırın" sloganlarının atıldığı eylemde, halaylar çekildi.
 
AvEG-Kon'un gerçekleştiriği açlık grevi direnişi bugün 18:00'da yapılacak basın açıklaması ile sona erecek.