7 Mayıs 2024 Salı

Ateşkes yine ihlal edildi, çatışmalar devam ediyor

Ermenistan ve Azerbaycan arasında dün gece varılan insani ateşkes yine bozuldu. Ermenistan Azerbaycan'ın ateşkesi ihlal ettiğini söyledi. Azerbaycan da Ermenistan'ı ateşkesi bozmakla suçladı.

Azerbaycan ile Ermenistan 18 Ekim'de yerel saat ile 00.00'dan itibaren insani amaçlı geçici ateşkeste anlaştı.

Ancak bu sabah taraflar karşılık olarak birbirilerini ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Ermenistan Azerbaycan'ın ateşkesi ihlal ettiğini söyledi. Azerbaycan da Ermenistan'ı ateşkesi bozmakla suçladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan silahlı kuvvetlerinin, Gadabay bölgesindeki Azerbaycan Ordusu'nun mevzilerine ateş açtığını söyledi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Azerbaycan'ın 00.04 ile 02.45 arasında kuzey yönünde top ve ateşli silahlarla ateş açtığını, 02.20 ile 02.45 arasında ise güney yönünde roket saldırısında bulunduğunu açıkladı.

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda Moskova'da 10 saat görüştükten sonra 10 Ekim'de ateşkes kararı almıştı.

Ancak ateşkese rağmen bombardıman haberleri gelmeye devam etmiş, her iki taraf da birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçlamıştı. Son ateşkes kararı, Azerbaycan'ın Ermenistan'ı füze saldırısıyla en az 13 sivili öldürmek, 50'den fazlasını da yaralamakla suçlamasının ardından geldi.