20 Nisan 2024 Cumartesi

Aralarında ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü'nün de olduğu gözaltılar serbest

Tünel'de yapılmak istenen işgal saldırısına karşı eylemde aralarında ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü'nün dolduğu işkenceyle gözaltına alınan ve savcılığa çıkarılanlar serbest bırakıldı. 

AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle Federe Kürdistan Bölgesi'ne yönelik işgal saldırısına karşı Taksim Tünel'de yapılmak istenen eyleme yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encü'nün de yer aldığı HDP ve HDK'liler gözaltıları karşılamak için adliye önünde buluştu. Gözaltından çıkanlar alkışlarla karşılandı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün de aralarında olduğu 48 kişi dün gece Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüş, ifadeleri alınan 33 kişi serbest bırakılmıştı. 

Tümüklü'nün de olduğu 15 kişi ise, "2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlamalarıyla savcılığa çıkarılmıştı. Savcılık ifadesi sonrası 15 kişinin hepsi serbest bırakıldı.