30 Nisan 2024 Salı

Antep'te kadınlar: İstanbul Sözleşmesini uygula

Antep'de kadınlar Yeşilsu Parkı'nda biraraya gelerek "Bir kişi daha eksilmemek için İstanbul Sözleşmesini uygula" dedi.

Antep Demokratik Kadın Platformu'nun çağırısıyla Yeşilsu Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetlerinin sona ermesi için eylem yaptı.

"Bir kişi daha eksilmemek için İstanbul Sözleşmesini uygula" pankartını taşındığı eylemde basın açıklaması okuyan Eğitim-Sen Antep Şube Kadın Sekreteri Elif Söyleyici, iktidarın kadınların yaşam hakkına kasteden yasal düzenlemelerde ısrar etmesinin sonucunda kadınların her gün daha vahşi yöntemlerle katledilmeye devam ettiğini belirtti. Cezasızlık politikasından ve iktidarın kadın düşmanlığından cesaret alan erkek faillerin her gün en az üç kadını katlettiğini vurgulayan Söyleyici, "İsimler değişse de hikayeler hiç değişmiyor. Pınar'ı vahşice katleden Cemal Metin Avcı da tıpkı diğer kadın katilleri gibi bu toplumdaki erkek egemen değerlerden, uygulanmayan tedbir ve önlemlerden, defalarca verilen haksız tahrik indirimlerinden medet umarak katletti Pınar'ı. Tıpkı Özgecan Aslan' ı öldüren Ahmet Suphi Altındöken gibi, Şule Çet'i katleden Çağatay Aksu gibi, Gülistan Doku'yu kaybettiren Zainal Abarakov gibi, Fatma Altınmakas'ı katleden Kazım Altınmakas gibi, Feray Şahini katleden Fatih Burak Aykul gibi iktidarın kadın düşmanı politikalarından cesaret alarak bu katliamı planladı" ifadelerini kullandı. 

Söyleyici, "Kadın katillerini engellemek için yasal gereklikleri yerine getirmeyen yetkililer, dün İzmir'de olduğu gibi şiddete karşı ses vermek için sokağa çıkan kadınları işkence uygulayarak engellemeye çalışıyorlar. Hiçbir baskı ve engelleme biz kadınları erkek-devlet şiddetine karşı bulunduğumuz her yerden isyanımızı ve sözümüzü büyütmeye engel olamayacak. Demokratik Kadın Platformu olarak; yaşamlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Eşit ve özgür bir yaşam için kadın dayanışmasından güç alarak örgütlü mücadelemize ısrarla devam edeceğiz. Eşit ve özgür bir yaşamdan yana olan herkesi İstanbul Sözleşmesi'ni savunmaya, sözleşmenin ve 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" diye belirtti.