28 Mart 2024 Perşembe

Ankara'da İSİG'in açıklamasına polis saldırdı: 8 gözaltı

Ankara İSİG'in Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi önünde koronavirüs salgının 7. ayına ilişkin yapacağı basın açıklamasına polis saldırdı, 8 kişi gözaltına alındı.

Ankara İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi önünde koronavirüs salgının 7. ayına ilişkin yapacağı basın açıklamasına polis saldırdı. Saldırıda 8 sağlık emekçisi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan bir sağlık emekçisi, "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi önünde Covid-19'un 7. ayı raporunu açıklamak istedik. Sağlık çalışanları olarak zor koşullarda çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı kaybediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve yetkililerin yeterli önlemleri almamasından kaynaklı arkadaşlarımız hayatını kaybediyor. Bugün 7. ay raporumuzu açıklamak istediğimizde, açıklayamacağımızı söylediler. Bir grup arkadaşla gözaltına alındık. Bizim sağlık çalışanlarına karşı sorumluluğumuz var. Milyonlarca işçiye karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek için daha fazla mücadele etmeye, daha fazla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Ankara İSİG'in Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi önünde koronavirüs salgının 7. ayına ilişkin yapacakları basın açıklamasına polis saldırdı. 7 kişi gözaltına alındı.

📽️ Kızıl Bayrak pic.twitter.com/yoZNJ7j2yL

— ETHA (@etkinhaberetha) October 14, 2020

 

 

Ankara'da İSİG'in açıklamasına polis saldırdı: 7 gözaltı
➡️ https://t.co/l8frX8rn3Q pic.twitter.com/j7aC0naT0E

— ETHA (@etkinhaberetha) October 14, 2020