28 Mart 2024 Perşembe

Ankara Valiliği'nin talebiyle Tüm Emekli-Sen kapatıldı

Ankara Valiliğinin talebiyle açılan davada Tüm Emekli-Sen hakkında kapatma kararı verildi.

Ankara Valiliğinin kuruluşunda eksikler olduğu gerekçesiyle Tüm Emekli-Sen hakkında Ankara İş Mahkemesinde açtığı dava sonuçlandı. Valiliğin talebi doğrultusunda karar veren mahkeme, temyiz yolu açık olmak üzere sendikanın kapatılmasına karar verdi.

Karara ilişkin açıklama yapan Tüm Emekli-Sen Genel Sekreteri İshak Kocabıyık, valiliğin öne sürdüğü sendikal eksikliklerin neler olduğunu belirtmeyen dilekçesinin açıklanmasını istemelerine rağmen taleplerinin reddedildiğini ve mahkemenin kapatma kararı verdiğini söyledi.

'SÜREÇ TAMAMLANANA KADAR FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Yasal süreç tamamlanıncaya kadar faaliyetlerine devam edeceklerini aktaran Kocabıyık, şunları söyledi: "Düzenin, siyasal iktidarın ve sarayın uygulamalarına karşı durmak, hakkımızı aramak, hak ettiğimizi istemek, insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak ve barış istemek demek ki kapatılmamıza gizli gerekçe olmaktadır. Bir kez daha bilinmelidir ki ve bir kez daha hatırlatalım ki,  hak örgütümüz olan sendikamızı, mücadelemizi asla bırakmayacağız. Bu karar, emeklilerin sendikal örgütlenmesine çıkarılan ilk engel olmadığının bilinciyle, bu güne kadar karşılaştığımız engelleri nasıl aştıysak nasıl hukuksuzluklara karşı mücadele ettiysek bu engeli de aşacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu engeli aşacak örgütlü gücümüz, mücadele birikimimiz mevcuttur. Hem hukuksal olarak hem de örgütlü olduğumuz her yerde mücadelemize ve var olmaya devam edeceğiz."