28 Mart 2024 Perşembe

Amed Sağlık Platformu eylem planını duyurdu

Amed Sağlık Platformu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durdurulması ve özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle gerçekleştirecekleri eylem programını açıkladı. Sağlık emekçileri 26 Ocak-4 Şubat tarihlerinde nöbet eylemi gerçekleştirecek ve 8 Şubat'ta 1 günlük grev yapılacak.

Amed Sağlık Platformu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durdurulması ve özlük haklarının iyileştirilmesi gibi taleplerle gerçekleştirecekleri eylem programını açıkladı. Platform, sağlık meslek örgütleri tarafından 26 Ocak-8 Şubat tarihlerinde Türkiye genelinde yapılacak eylemlerle eş zamanlı olarak hareket edecek. 26 Ocak-4 Şubat tarihlerinde nöbet eylemlerinde bulunacak olan Amed Sağlık Platformu, 8 Şubat'ta ise 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Eylem planı, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şube binasında düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, 20 Ocak'ta İstanbul'da hemşire Ömür Erez'in Rahmi Uygun tarafından katledilmesine tepki göstererek sözlerine başladı.

Kadına yönelik şiddetin gün geçtikçe kadınların yaşamını daha fazla kuşatma altına aldığını söyleyen Turan, iktidarın ise kadın düşmanı politikaları sürdürdüğünü dile getirdi. Turan, iktidarın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararından ve cezasızlık politikalarından cesaret alan erkeklerin her gün en az 3 kadını katlettiğini belirterek, kadın özgürlük mücadelesini yürüten kurumların ve kadınların da iktidar tarafından hedef alındığını ifade etti.

Turan, asıl failin erkek iktidar olduğunu vurgulayarak, kadınların yaşadıkları şiddet karşısında kaderlerine terk edildiğini dile getirdi.

İktidarın içinde bulunduğu yönetememe krizi sonucu yaşanan toplumsal şiddetten nasibini alan diğer en önemli kesimlerden birinin de sağlık emekçileri olduğunu belirten Turan, Amed Sağlık Platformu olarak tüm sağlık emekçilerini ve halkı kendilerine destek vermeye çağırdı.

Platformun eylem programı şöyle: 
🔹 "26 Ocak Çarşamba günü 12.30'da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi poliklinikleri önünde basın açıklaması yapılacak, akşam 17.00'den sonra ise Tıp Fakültesi'nde nöbet eylemi yapılacak.
🔹 27 Ocak Perşembe günü Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde nöbet eylemi, 
🔹 28 Ocak Cuma günü Dağkapı Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde nöbet eylemi, 
🔹 31 Ocak Pazartesi günü Dağkapı Devlet Hastanesi'nde nöbet eylemi, 
🔹 1 Şubat Salı günü Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde nöbet eylemi, 
🔹 2 Şubat Çarşamba günü 12.30'da Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması, akşam 17.00'den sonra nöbet eylemi, 
🔹 8 Şubat Salı günü ise tüm sağlık kurumlarında greve gidilecek."