23 Nisan 2024 Salı

AKP'li kadınlar Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunacak

AKP'nin 81 il kadın kolu başkanı, Yeni Akit yazarı Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunacak.

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AKP kadınlara yönelik tepki çeken sözleriyle gündeme gelen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında, 81 il kadın kolu başkanının suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dilipak'a  "Bu saldırganlığınız, ahlaksız sözleriniz ve iftiraya varan yakıştırmalarınızla kendinizi küçültmeyin. Edebe mugayir yazarak kaybettiğiniz itibarı, yazdığınız bu üsluptaki yazılarınızla kamuoyunun dikkatini çekseniz bile geri kazanamazsınız" dedi.

Dilipak'ın AKP'li kadınlara dönük hakaret ve çirkin yakıştırmalarını ivedilikle yargıya taşıyacaklarına ifade eden Çam, "AK Parti Kadın Kolları olarak, bu tür seviyesiz sözler, iftira ve hakaretlerin cezasız kalmaması için gerekli tüm hukuki girişimlerde bulunacağımızı ve yargısal süreçlerin takipçisi olacağımızı da herkesin bilmesini isterim. Başta genel merkez olmak üzere 81 il kadın kolu başkanımız suç duyurusunda bulunacak" diye konuştu.

AKP'li kadınların "erkekleşerek değil, kadın kimliğiyle siyaset yaptığı"nı söyleyen Çam, "AK Parti kadın hareketi bir feminist hareket değildir. Hak yolunda, mazlumun yanında, zalimin karşısında, yalnızca ahlakın ve adaletin savunucusudur. Kulluk ve insanlık bilinciyle il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle sokak sokak milletiyle, halkıyla hemhal olan bir harekettir" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 yıldır kadınlara yönelik sağladığı imkanlarla dünyada bir model olduğunu ileri süren Lütfiye Selva Çam, yapılan tartışmalarla iktidarın iki ateş arasında sıkıştırılmaya çalışıldığını belirtti. 

DİLİPAK NE DEMİŞTİ?
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 27 Temmuz 2020 tarihli "AKP'nin Papatyaları" başlıklı yazısında "ANAP'ı o 'Papatyalar', o 'Lale Devri çocukları' bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP'nin 'Papatyaları'(!?) bitirecek bu gidişle. AK Parti içindeki AKP'liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP'liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular. Kaymağı onlar yiyor, parayı onlar veriyor. Camiye, okula, yurda parayı veren de onlar. Eee, parayı veren düdüğü çalıyor. Kem alat ile kemalat olmuyor. Haram para ile hayır olmayacağı gibi. AK Parti içindeki AKP'liler, FETÖ'nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum 'Yeşil Sermaye' de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim 'Yeşil sermaye' davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!