17 Mayıs 2024 Cuma

Adana ve Antalya'da kadınlar 8 Mart programını açıkladı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin eylem ve etkinlik programını açıklayana Adana ve Antalya Kadın Platformları, erkek egemen sistemin tüm dayatmalarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti ve tüm kadınları sokağa, direnişe çağırdı.

Adana ve Antalya'da kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlik takvimlerini açıkladı.

Adana Kadın Platformu, Çakmak Caddesi'nde bulunan Kültür Sokağı'nda yaptığı açıklama ile programını paylaştı. "Savaşa, krize, şiddete karşı, barış, özgürlük ve eşitlik için 8 Mart'ta mitinge" pankartın taşındığı eylemde basın metnini Sevil Aracı Bek okudu. "Sınırsız bir dayanışma için alanlardayız" diyen Bek, eşitlik, özgürlük ve barış için tüm kadınlara 8 Mart alanına devam etti. Bek, "Hayatlarımız, bedenimiz, emeğimiz, haklarımız, barış için alanlarda olacağız" ifadesini kullandı. Açıklamanın ardından kadınlar, cadde üzerinde bildiri dağıttı. 

Adana Kadın Platformu'nun 8 Mart programı şöyle:

■  3 Mart Salı, saat 12.00 ile 14.00 arasında mülteci kadınlar konulu özgür kürsü etkinliği.

■ 4 Mart Çarşamba, saat 12.00 ile 14.00 arasında kadın ve ekoloji konulu özgür kürsü etkinliği.

■ 5 Mart Perşembe, saat 12.00 ile 14.00 arasında çalışma yaşamı ve eğitim konulu özgür kürsü etkinliği.

■ 6 Mart Cuma, saat 12.00 ile 14.00 arsında İstanbul Sözleşmesi konulu özgür kürsü etkinliği

■ 8 Mart Pazar, günü saat 13.00'te Kasım Gülek Köprüsünde başlayacak yürüyüşümüz, Uğur Mumcu Meydanındaki mitingimizle sonlandırılacaktır."

‘MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Antalya Kadın Platformu da Büro Emekçileri Sendikası'nda (BES) yaptığı basın toplantısında etkinlik programını duyurdu. Basın metnini okuyan Dilek Eldeniz, erkek egemen sisteme karşı dünyanın dört bir yanında kadınların direnişte olduğunu kaydetti. Eldeniz, "Eşit, özgür ve sömürüsüz bir yaşamı kuruncaya dek mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz! Kadınlar olarak kendi sözümüzü söylemek için umut ve güven dolu onurlu bir gelecek kurmak için tüm kadınları 8 Mart 2020 Pazar günü saat 14.00'da Aydın Kanza Parkına bekliyoruz! Yaşasın kadın dayanışması" diye konuştu. 

Antalya Kadın Platformu'nun 8 Mart programı ise şöyle:

Mart 2020 çarşamba günü saat 13.00 da Antalya Kadın Platformu'nun Güllük Postanesi önünde basın açıklaması ve kart atma.

■ 7 Mart 2020 cumartesi günü saat:10.00 da Kesk Kadın Meclisi olarak Gaziantep Restoran da kahvaltı.

■ 8 Mart 2020 pazar günü Antalya Kadın Platformu olarak saat 14.00 da Aydın Kanza Parkı'dan başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan miting.

■ 14 Mart 2020 cumartesi günü saat 14.00 da Abdal Musa Kültür Derneği'nde Ekmek ve Gül Antalya buluşması.

■ 15 Mart 2020 pazar günü Antalya Tabib Odası'nda saat:14.00 da Avukat Sezin Uçar, Sendikacı Ebru Yiğit ve Psikolog Kıvılcım Selen Sayar'ın sunumuyla "Ekonomik kriz, kadına şiddet" konulu panel.