19 Mayıs 2024 Pazar

Açlık grevindeki sosyalistler TİP'i ziyaret etti

Leyla Güven ve tutsakların sesini dışarı taşımak için açlık grevine başlayan ESP, SKM, SGDF üyeleri, Türkiye İşçi Partisi'ni ziyaret etti.
Tecride karşı "Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevine başlayan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri(SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, kurum ziyaretlerini sürdürüyor. Sosyalistler SYKP'nin ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) İl Örgütü'nü ziyaret etti.
 
TİP Merkez Yürütme Komite üyesi Sevgi Gülmez, partisinin yaptığı açıklamada Leyla Güven'in direnişini desteklediklerini belirtti. Eylemin, toplumun vicdanına dokunduğunu söyleyen Gülmez, ölümlerin olmaması için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Açlık grevinde olan ESP üyesi Mesut Çeki, tutsakların bir mücadele yarattığını, kendilerinin de tecridi kırarak mücadeleyi dışarı taşımak istediklerini söyledi. 
 
Çeki, Batı'da bulunan siyasi parti ve örgütlere bu anlamda görev düştüğünü belirtti ve ekledi: "Herkes bulunduğu cepheden ses çıkararak, tecridi toplumsal bir gündem haline dönüştürebilir."
 
Çeki, 1 Mayıs ile tecrit mücadelesini birlikte ele aldıklarını vurguladı, dar bir konu olarak görülen tecridin aslında toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini söyledi.