19 Mayıs 2024 Pazar

Açlık grevindeki sosyalistler SYKP'yi ziyaret etti

ESP, SKM, SGDF üyeleri, açlık grevlerinin ikinci gününde ziyaretlerini sürdürüyor. Bugün de SYKP'yi ziyaret eden sosyalistler, birlikte mücadelenin büyütülmesi gerektiğini vurguladı.
Leyla Güven ve tutsakların direnişine destek için "Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevine başlayan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri(SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri,  Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret etti.
 
Açlık grevlerinin kritik aşamaya ulaştığını belirten ESP üyesi Mesut Çeki, Batı'dan daha güçlü bir ses çıkması gerektiğini, ancak bunun sınırlı kaldığını söyledi. Türkiye'deki sosyalistlerin bu sesi daha yükseltmesi gerektiğini vurguladı. 
 
Çeki, batıda seçim sayesinde özgüven kazanmış bir kitle hareketi olduğunu belirterek, AKP'nin Batı'da geriletilmesinin yarattığı moral ve kazanım ile Ortadoğu'da IŞİD'e karşı kazanılan zaferin birleştirilerek, tecride karşı bir tepkiye dönüşmesi gerektiğini vurguladı. 
 
Çeki, "Tecrit politikası bir çok gündemin üstüne çıkan bir politika. Harekete geçebilecek güçler,  olanaklar düşünüldüğünde daha fazla. Politik iddiası olan güçlerin başarmak için atılım yapmaları gerekiyor" dedi.
 
Açlık grevindeki komünist tutsak Hülya Gerçek'in annesi Yıldız Gerçek, kızının kendi düşüncesiyle iradi olarak açlık grevine girdiğini söyledi ve tecridin kırılabilmesi için birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. 
 
'BUGÜN SUSARSAK YARIN ÇOK GEÇ OLACAK'
 
Tutsak yakını Helin Yılmaz, "İçeride olduğu kadar dışarıda da tecrit söz konusu" dedi ve ekledi: "Ses vermezsek, söz söylemekle kalırsak, yüksel sesle sözleyemediğimiz olayları yarın yaşayacağız. Bunun ağırlığını, bir şey yapma şansı varken yapmayanlar taşıyacak, ses çıkarmazsak, cenazelerime bile gidemeyeceğiz bunu bir tutsak yakını olarak söylüyorum."
 
'MESELEYİ TOPLUMSALLAŞTIRMAK GEREKİYOR'
 
SYKP İl Eş Başkanı Mehmet Yücel, açlık grevlerinin topal ayağının Batı olduğunu söyledi, gündemleştirmek, toplumda bir tepki yaratmak içni yol açılması gerektiğini söyledi. 
 
Her sosyalistin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Yücel, iktidarın duyarsız olduğunu belirtti. Çözümün, tüm toplumun harekete geçesiyle olacağını kaydeden Yücel, buna uygun eylemlikler yapılması gerektiğini söyledi.