26 Nisan 2024 Cuma

Açlık grevindeki sosyalistler HDK'yi ziyaret etti

HDK'yi ziyaret eden açlık grevindeki sosyalistler, 27 Nisan'a düzenlenecek 'Tecride Karşı Ses Verelim' etkinliğine çağrı yaptı.
"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevine başlayan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eş sözcüleri ve yürütme kuruluyla görüştü.
 
ESP'li Mesut Çeki, açlık grevine 3 gün önce İHD'de başlayarak, günler boyunca kurumları ziyaret ettiklerini, bu süreçteki eylem, etkinliklere katıldıklarını ve bugün akşam 19.00'da BEKSAV'da diğer gruba açlık grevini devredeceklerini söyledi.
 
ESP'nin HDK, TDİ ve Leyla Güven Haklıdır Tecrit Kırılmalıdır insiyatifinin parçası olduğunu belirten Çeki, bu sürece bir özne olarak yaklaştıklarını belirtti.
 
Çeki, 27 Nisan'a düzenlenecek 'Tecride Karşı Ses Verelim' etkinliğinin de bu süreçte çalışmasını yürüttüklerini ve Leyla Güven'le özdeşleşen sağlık maskesinin sembolleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Tutsak yakını Helin Yılmaz ise açlık grevcilerinin 4 duvarı bir mücadele alanına dönüştürdüğünü ve dışarıda da ailelerin mücadeleyi büyüttüğünü kaydederken, "Mutlaka bu tecridi kıracağız ve kazanacağız. Bu sürece seyirci kalanları da unutmayacağız" dedi.
 
SGDF üyesi Yücel Yavuz de kendilerinin sürece özel yaklaştığını söyledi.
 
Ardından söz alan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, ESP'lilerin açlık grevleriyle olağanüstü ilişkilendiklerini ve ilgili tüm demokrasi güçlerini göreve çağırdığını belirtti.
 
Koçyiğit, açlık grevi direnişçilerinin sağlık durumlarının her geçen gün kötüleştiğini ifade etti.
 
Gebze'de annelerin direnişi karşısında Valiliğin eylem ve ekkinlikleri yasaklamasına tepki gösteren Koçyiğit, "ESP'li yoldaşların da Kadıköy'de darp edilerek gözaltına alınması veyahut kaçırılması tecridin, faşizm en açık örneğidir" dedi.
 
Hapishanelerde açlık grevcilerine yönelik kaygıların attığını söyleyen Koçyiğit, "Çünkü izolasyon, işkence, müdahale ve psikolojik baskı hat safhada, ancak bunları dışarıdan ses ile engellenebiliriz" diye belirtti.
 
Açlık grevinde olan tutsakların sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Koçyiğit, sürecin kazanılmasıyla tecrit ortamının bertaraf edileceğini dile getirdi.
 
HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ise meselenin toplumsallaştırılmasının çok önemli olduğunu ve toplumun hafızasında barış ve İmralı sürecinin hala taze olduğunu aktardı.