7 Mayıs 2024 Salı

Açlık grevi direnişçisi Akın ve Sinmiş oyunu kullandı

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 84 gündür açlık grevinde bulunan Sedat Akın, oyunu kullandı ve "Bugün kayyumu buradan silip süpüreceğiz büyük bir direniş var halkımız bunu da çok iyi biliyor" dedi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Erzincan T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde başladığı açlık grevini tahliye olduktan sonra Batman’daki evinde sürdüren Sedat Akın, oyunu kullandı.
 
Bahçeliveler Mahallesi Petrol İlköğretim Okulu'na gelen Akın, ailesi ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi yöneticilerinin yardımıyla bulunduğu tekerlekli sandalyeyle binanın ikinci katına çıkarıldı. Akın, 1004 nolu sandıkta oyunu kullandı. Akın’ın yaşadığı zorlukları gören bazı seçmneler "Sandık başkanına söyleyin sandık aşağıya getirilsin. Burada neden bir asansör" diyerek tepki gösterdi.
 
Oyunu kullanmasının ardından aynı zorluklarla araca bindirilen Akın, burada kısa bir açıklama yaptı. Akın, mutlaka kazanacaklarını belirterek, "Bugün kayyumu buradan silip süpüreceğiz büyük bir direniş var halkımız bunu da çok iyi biliyor. Herkes oyunu kullansın. Mücadelenin sonu çok güzel olacak, zaferimiz adım adım yaklaşıyor" dedi.
 
ENGELLİ SEÇMEN ZORLANIYOR
 
İHD MYK üyelerinden Mehmet Zeki Tangüner ise binalarda asansör olmaması nedeniyle yaşlı ve engelli yurttaşların oylarını kullanmada zorluk yaşadığını belirtti. Güner,"Sedat Akın arkadaşımız da görüldüğü gibi okullarda asansör bulunmuyor. Görevlilerin muhakkak yurttaşlara yardımcı olması gerekiyor" dedi.
 
SİNMİŞ OYUNU KULLANDI
 
Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle 1 Mart tarihinde bulunduğu Silivri Hapishanesi'nde açlık grevi eylemine başlayan, tahliye olduktan sonra eylemini evinde devam ettiren İhsan Sinmiş oyunu kullandı. Küçükçekmece'de bulunan Söğütlü Çeşme İlköğretim Okulu'na ailesiyle birlikte oyunu kullanan Sinmiş, daha sonra eve geçti.