28 Mart 2024 Perşembe

3. Kadın Yönetmenler Festivali başlıyor: Her kadın başka hayaller kurar

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Kadın Yönetmenler Festivali, "Her kadın başka hayaller kurar" temasıyla Buca Tarık Akan Gençlik Merkezi'nde gerçekleşecek.

Buca Belediyesi'nin ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 29 Şubat 5 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek 3. Kadın Yönetmenler Festivali programı belli oldu.

Festivalin bu yılki teması "Her kadın başka hayaller kurar" olurken, filmlerin gösterimi Tarık Akan Kültür Merkezi'nde yapılacak. 6 gün sürecek olan festivalin programında 37 film gösterimi, 7 atölye etkinliği ve 2 panel yer alıyor.

56 kadın yönetmenin 80 filmle başvurduğu festival kapsamında seçkiye giremeyen filmler için de "Face to Face" (Yüz Yüze) bölümü olacak. Akademisyenler, sinema yazarları ve yönetmenlerden oluşan kurul, "Face to Face" bölümüyle seçilmeyen filmlerin gerekçelerini açıklayarak, genç sinema öğrencilerinin üretimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Değişim Liderleri Derneği ve WMC Turkey (Kameralı Kadınlar) işbirliğiyle düzenlenen festivalin direktörlüğünü Yönetmen Gülten Taranç üstlendi. Bu sene ilk defa verilecek olan ödül; İzmirli yönetmen Biket İlhan adına sürpriz bir isme verilecek. Festivalde ayrıca Akademi Kategorisi Emek Ödülü ve Sinema Yazarlığı Kategorisi Emek Ödülü verilecek. Ödül alan isimler 3 Mart günü düzenlenen ödül töreninde açıklanacak.