4 Mayıs 2024 Cumartesi

1500 Bimeks işçisi eyleme başlıyor: Akgirayları ifşa ediyoruz

Dört yıl batık şirkete dönüşen Bimeks işçileri ödenmeyen tazminat ve maaşları için sokağa çıkıyor. Bimeks işçileri, "Mücadelemize bizden çaldıkları ile şatafatlı hayatlarına devam eden ve akademik çevrelerde saygınlıklarından hiçbir şey kaybetmeyen Akgirayları ifşa ederek başlıyoruz" dedi.

Maaş ve tazminatlarını alamayan 1500 Bimeks işçisi, 22 Haziran'da eyleme başlıyor.

Bimeks Direnişi  Twitter hesabından duyurulan eylemle ilgili olarak "Maaş ve tazminatlarını alamayan 1500 BİMEKS işçisi olarak 'Artık yeter' dedik, bir araya geldik. Gasp edilen haklarımızı söke söke almak için mücadeleye başlıyoruz" denildi.

'AYNI GEMİDE OLDUĞUMUZ SÖYLENDİ'
Bimeks'in Türkiye'nin en büyük teknoloji marketi olduğu belirtilen açıklamada, işçilerin 2016 yılından itibaren maaşlarının ödenmediği ifade edildi. Açıklamada, "Bimeks patronları Murat-Vedat-Ahmet Akgiray ve diğer yönetim kadroları tarafından 'aynı gemide' olduğumuz söylendi ve dişimizi sıkmamız istendi. Bugün yarın derken Bimeks 2018 yılında tüm yönetim kadrolarını dağıttı. Biz 1500 Bimeks işçisini tazminatsız maaşsız kapının önüne koydu. İflas vermeyerek bir batık şirkete dönüştü" bilgileri paylaşıldı.

'BİZDEN ÇALAN AMA SAYGINLIKLARINI KAYBETMEYEN AKGİRAYLARI İFŞA EDİYORUZ'
4 yıldır çeşitli mücadele yollarını denediklerini söyleyen Bimeks işçileri "Gasp edilen tazminat ve maaşları söke söke almak için mücadele edeceğiz. Mücadelemize bizden çaldıkları ile şatafatlı hayatlarına devam eden ve akademik çevrelerde saygınlıklarından hiçbir şey kaybetmeyen Akgirayları ifşa ederek başlıyoruz" dedi.

İSTANBUL VE ANKARA'DA AYNI GÜN AÇIKLAMA YAPILACAK
Bimeks işçileri 22 Haziran günü önce Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü'nde açıklama yapacak, ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü önünde eylemlerini sürdürecekler. Ankara'da da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Uzay Ajansı önünde açıklama yapılacak.