4 Mayıs 2024 Cumartesi

12 yaşındaki çocuğu istismar eden imam yine tutuklanmadı

Mersin'de 12 yaşındaki bir kız çocuğuna gittiği Kuran kursunda cinsel istismar bulunan cami imamı, yargılandığı davada yine tutuklanmadı. Mahkeme davayı 25 Nisan'a erteledi.
Mersin'in Tarsus ilçesinde, 12 yaşındaki bir kız çocuğu gittiği Kuran kursundaki cami imamı tarafından cinsel istismara uğradı. 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan imam M.D., yargılandığı davada yine tutuklanmadı. Mahkeme davayı 25 Nisan'a erteledi.
 
Mahkeme heyeti davayı 25 Nisan'a ertelerken imam yine tutuklanmadı. Dava salonunda bulunan kadınlar "Faili tutukla, istismarı aklama" diyerek karara tepki gösterdi. Dava avukatları ise karara pazartesi günü itiraz edeceklerini duyurdu.
 
Duruşmanın ardından kadınlar adliye önünde yaptıkları açıklamada, "Bu davanın peşini bırakmayacağız. Bu dava burada bitmedi. Tüm delillere rağmen, tutuklanma talebine rağmen sanık neden tutuklanmıyor? Sanık yargılanana kadar hesap soruyoruz. İmamı kim koruyor? Ne imamın aklanmasına, ne de istismarın aklanmasına izin vermeyeceğiz. Şuandan itibaren erkek yargının peşindeyiz. Erkek yargının erkek adaletin yakasındayız. Fail imam yargılanana kadar hesap soruyoruz. 9 yaşındaki çocuklar evlenebilir diyenler çocuklarımızı hedef haline getiriyor" dedi.