19 Mayıs 2024 Pazar

100 bini aşkın kişi İzmir'den seslendi: Hesap soracağız

İşçi ve emekçiler İzmir'de 1 Mayıs'ı coşkuyla kutladı. Miting alanını dolduran emekçiler, OHAL'i ve hükümetin emek düşmanı politikalarını protesto etti. 24 Haziran baskın seçimi için zafer sözü verilen mitingde, birlikte mücadele çağrısı yapıldı.
İşçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, İzmir'de coşkuyla kutlandı. Yüz bini aşkın kişinin katıldığı mitingde, OHAL'e karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı.
 
Tertip komitesi, mitinge 130 binin üzerinde kişinin katıldığını duyurdu.
 
İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak miting için üç ayrı noktadan yürüyüş gerçekleştirildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Halkevleri, Devrimci Parti'nin de olduğu siyasi partiler, Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Türk-İş'e bağlı sendikalar Alsancak Limanı'nda bir araya gelirken, KESK ve DİSK'e bağlı sendikalar Konak Pier önünde buluştu.
 
Alana "Faşizm yenilecek, sömürü son bulacak, sosyalizm kazanacak" yazılı pankartla giren ESP üyeleri, "Figen Yüksekdağ onurumuzdur", "Yaşasın 1 mayıs, yaşasın sosyalizm" sloganlarını attı.
 
Tertip komitesi adına konuşan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, AKP'nin OHAL rejimini işçilerin haklarını aramasını engellemek adına ilan ettiğini vurguladı. OHAL'i ve antidemoktarik uygulamaları birlikte mücadele ile boşa çıkaracaklarını belirten Yıldırım, "24 Haziran'da işçi ve emekçiler, ezilenler AKP'den hesap soracak" dedi. 
 
Kutlama Bandista'nın verdiği konserin ardından sona erdi.